Arie en Caroline - Reis naar Nieuw Zeeland

Franz Josef Gletsjer

We zijn in Franz Josef, de weg om hier te komen was alweer prachtig. Je bent minimaal 4 uur onderweg als je non-stop doorrijdt. Maar wij hebben lekker vaak de auto aan de kant gezet om een kleine wandeling naar een waterval te maken, te lunchen, te genieten van het uitzicht of om even op het strand uit te waaien.

Bij het strand ontdekten wij dat er een heleboel stenen lagen waarop namen stonden met daarbij een jaartal. Onze namen mochten natuurlijk niet ontbreken, we hebben onze eigen steen gegraveerd. Als jullie er per ongeluk langsrijden kijk dan even of hij er nog ligt ;-)

Omdat het weer zo lekker was hebben we ook gelijk een wandeling rond Lake Matheson gemaakt. Als het meer rimpelloos is, spiegelen de bergen zich in het water. Het water was niet rimpelloos, eigenlijk moet je dit bij zonsopgang doen. Ach, toch lekker gewandeld en een leuke afsluiter voor deze dag.

Vandaag ...... YEAH, YEAH, YEAH ..... we hebben een ‘Helihike' gedaan. We wilden dit heel graag doen maar dit is erg weersafhankelijk. Aangezien de westkust zeer wisselvallig kan zijn is de kans groot dat het niet doorgaat.

Vanmorgen keken we uit het raam en we zagen de Franz Josef gletsjer omringd door een blauwe lucht. Onze tocht stond voor vanmiddag gepland. De ochtend hebben we gevuld met een wandeling naar de uitlopers van deze gletsjer.

Vanmiddag was het dan zover, een ‘helihike' houdt in dat je met een helikopter op de gletsjer wordt afgezet en daarna ga je onder begeleiding van een gids een aantal uren over deze gletsjer wandelen met spikes onder je schoenen. Daarna weer met de helikopter retour naar de begane grond.

Caroline mocht op de heenreis naast de piloot zitten en had een geweldig uitzicht, we hebben wat foto's gemaakt vanuit de heli maar het is geen Boeing 747. Je hebt geen hoofd, been en armruimte in zo'n ding. Het is heel apart om in een helikopter te vliegen, daar komt bij dat we een leuke gids hadden op de gletsjer. Onze dag kon niet meer stuk.

HET WAS GAAF, GAAF, GAAF, GAAF !!!!!!!

Terug naar de realiteit, weer een mooie dag voorbij maar gelukkig hebben we de foto's nog.

Liefs vanuit Franz Josef

Pap en mam

Oh jongens wat een geweldig avontuur en wat een schitterende foto`s. Om jaloers op te worden. XXX van ons.

peet en hans

Gaaaaaaaaaaf!!!!!!! Unieke trip! Geweldig dat jullie het gedaan hebben en dat het met mooi weer was. Wat een buitenkans!!! Liefs van ons, Xxx.

pa en ma k.

wat een mooie fotos weer. Zitten er weer van te genieten. Zijn bij Arie en Ida.Esther en Krijn waren er ook. Groetjes van ons allemaal.

Marjolijn

VET COOL!!!!!!!!!!

Marjolein

Ook wij vinden dit VET ;-) cool, we zijn erg benieuwd naar de live-verhalen. Geniet er nog maar lekker van.
Groetjes van de Vetjes

Connie

Wat fantastisch om te zien allemaal. Geniet er nog maar even van.

Groetjes

Margo en Hans

Wat een schitterende opnames, we zijn er stil van.
Glibberen in de gletsjer en dan vanuit de heli, super!
Groetjes!!!!!