Arie en Caroline - Reis naar Nieuw Zeeland

Mount Cook

Yeah, vanmorgen tijdens het ontbijt kwam Mount Cook tevoorschijn uit de bewolking. We wilden vandaag graag een gletsjerboottocht doen langs de ijsbergen van Lake Tasman. Dus Mount Cook uit de wolken en wij in de wolken en deze boottocht geboekt. We reden naar Mount Cook Village toe met een blauwe lucht maar zoals blijkt is dit geen garantie voor de gehele dag. Toen we de bus instapten om naar het gletsjermeer te gaan begon het te regenen, regenen en nog eens regenen, waardoor onze veiligheid op het meer niet kon worden gegarandeerd en de boottocht ging dus niet door. Zeiknat gingen we weer terug naar het startpunt waar we eerst een warme chocomel en een soepje hebben genuttigd om warm te worden.

Het leek erop dat het weer steeds beter werd, we hebben nog geïnformeerd of er nog een latere boottocht ging maar alles was geannuleerd. In de tussentijd kwam Mount Cook weer uit de wolken en hadden we een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Mount Cook heeft een hoogte van 3.754 meter en wordt ook Aoraki genoemd (Maori),de wolkenprikker, omdat hij vaak in wolken is gehuld.

Om toch in die omgeving te blijven hebben we de ‘Hooker Valley Track' gelopen. Deze track heeft als eindpunt ook een gletsjermeer met diverse ijsschotsen erin (Hooker Glacier), beter iets dan niets. Onderweg moet je een paar hangbruggen over met stromend gletsjerwater onder je, ook zie je links en rechts gletsjers. Je voelt je erg klein als je in zo'n landschap loopt.

Toen we thuiskwamen zagen we de avondzon schijnen op Mount Cook, mooie afsluiter van een leuke dag.

Tena Koutou (gegroet iedereen)

P.S. We hebben natuurlijk een miljoen foto's gemaakt, maar helaas we kunnen ze nog steeds niet plaatsen. Jullie houden dus nog wat tegoed.

Pap en mam

We weten bijna niet meer wat we moeten schrijven over alles wat jullie doen en zien. Het is geweldig!!!! Wat jammer dat de foto`s nog niet meekomen. Zonde dat de boottocht niet door kon gaan. Maar jullie genieten elke dag en dat is fantastisch!!!! Morgen weer een nieuwe trip. Dikke kus pap en mam.

ma en pa k

Wat een mooie reisverslagen, hebben er weer van genoten. Genieten jullie er maar lekker van. Liefs van ons en een dikke knuffel.

Zussie

Pa en ma zijn om hoor, er gaat internet komen in huize Koster. Waar een reis naar Nieuw Zeeland al niet goed voor is :-)) Ma op de koffie en helemaal blij dat ze berichtjes naar jullie kan sturen. Daar heb ik een FOTO van, bij thuiskomst te bewonderen. Veel plezier nog, ik geniet met jullie mee Xxx

Linda

Ik wilde je niet laten herinneren aan Brevini, maar ik kan het toch niet laten om te zeggen dat het er prachtig uit ziet. En dat het duidelijk is dat jullie genieten!!
Mocht je toch nog geinteresseerd zijn in Brevini.
Alles gaat goed!! ( ik ben wel 2 koortlippen verder hihi)
Ik hoop dat jullie nog meer prachtige ervaringen zullen opdoen, geniet er maar van.
Hartelijke groetjes Linda.

Hans & Petrie

We gaan straks het ritueel van verhaaltje lezen, foto's kijken wel missen hoor. Hebben jullie nog geen heimwee? Nee hè, kan ik me ook bijna niet voorstellen in zo'n omgeving. Nog 1 weekje en dan gaan wij ook op reis maar we blijven jullie volgen.
Groeten, Hans & Peet.

Dennis en Jacqueline

Niets zo veranderlijk als het weer, ook in Nieuw Zeeland dus... Mooi dat jullie in ieder geval nog wel droog de wandeling hebben kunnen maken! Hier zit het voorjaar er aan te komen, maar eerst nog een tijdje genieten van al het moois dat jullie tegen komen!! We vinden het erg leuk jullie verhalen te lezen. Groeten van ons

Ma en Pa K

Jullie foto's bekeken prachtig. Wat hebben jullie veel gezien. Je mag nog wel een paar weken vrij nemen om bij te komen en het te verwerken. Liefs .

dick en gerda

wat zullen jullie straks veel te vertellen hebben!
Fantastische ervaringen,groetjes en nog hele mooie weken down under.

peet en hans

Wat een adembenemende fotos!!! Wat hebben jullie prachtige dingen gezien en gedaan!!! Geniet nog lekker verder! Liefs van ons.

Mirjam

wow! wat n ervaringen; zou de foto's best willen zien:)...