De Catlins ...... schaapjes tellen
Weer een mooi stukje natuur, het zuidoostelijk deel van het Zuidereiland wordt de Catlins genoemd. Hier hebben we één nacht doorgebracht op een ‘farmstay' maar dit was te weinig, helaas. De Catlins is ook bekend om zijn vele schapen alleen dit fenomeen neemt langzamerhand af omdat het minder rendabel wordt.
Toen we hier aankwamen zijn we doorgereden naar een baai waar je aan de ene kant dolfijnen kunt zien en aan de andere kant van de baai de ‘yellow-eyed' pinguïn aan land kan zien komen ..... moeilijke keus maar we zijn begonnen met de dolfijnen.
Na enige tijd doorgebracht te hebben op een winderig strand zag Caroline ineens een vin in de golven en al snel zagen we er een paar. Er waren mensen aan het zwemmen (wilden wij ook wel, maar zij hadden een swimsuit en wij niet, brrrrrr) en de dolfijnen gingen die kant op maar bleven niet om te spelen en gingen de baai rond. Op een gegeven moment zagen we drie dolfijnen in de branding meezwemmen met de golven, gaaf!!!!
Dolfijnen gezien dus snel naar de andere kant voor de pinguïns. We hadden geluk, op het moment dat wij aankwamen was er net eentje vanuit zee richting de struiken aan het lopen, het blijft een koddig gezicht. Weer twee uur in de koude wind gestaan, weer met koude voeten naar bed. Dit was het pinguïn avontuur.
Nu zijn we in Te Anau, waar we morgen de ‘Milford Sound Cruise' gaan doen. Volgens verhalen moet het prachtig zijn, dus we verheugen ons erop. Morgen meer hierover, liefs van ons.
We vinden het zo gaaf wat jullie allemaal zien en meemaken, en toch nog dolfijnen gezien!!!! Geweldig!!!!! XXX van ons.
Fantastisch wat jullie alles beleven!! Wij kunnen het nauwelijks bijhouden. Heb hier de albums erbij. Hartstikke leuk die pinguins. Veel plezier in de Milford Sound.
Veel plezier verder.
Wauw!!! wat een geweldige plaatjes en verhalen weer. Zo gaaf dat jullie zo genieten. Dat wordt thuis een hele wand leeg maken om foto's op te hangen :) Veel plezier weer. Groetjes.
Hebben jullie je schaapjes al op het droge?
Wat een geweldig land is het daar. Nog even genieten.
Groetjes.
geweldig wat jullie weer gezien hebben daar is de dierentuin niets bij leuk hé dat wij dit ook mee mogen beleven.
Groetjes pa en ma en nog heel veel plezier de komende dagen wij houden jullie in de gaten
Mooie wateren daar vind caroline ook zeker beetje raar in de buik?Als je dit mee kan maken dan kan je ook op de grevelingen een daagje zeilen.Meestal hebben wij ook van dat plens weer ben je vast al een beetje gewent.Veel plezier verder nog doei.