Dunedin (Otago Peninsula)
Bye, bye Mount Cook en via de ‘Moeraki Boulders'op weg naar Dunedin. Dit zijn grote ronde stenen op het strand en kunnen een omtrek van 4 meter hebben. Tijd voor een leuk fotomomentje. Daarna even rondgestruind in Dunedin en lekker gegeten.
Vandaag was het pinguïndag. We zijn het schiereiland Otago Peninsula rondgereden en hebben twee rondleidingen gehad op privégrond waar observatiegangen gebouwd zijn zodat je de dieren in hun natuurlijke omgeving kan zien zonder ze te storen. Het gaat hier om de zeldzame ‘Yellow-eyed Pinguïn' en de kleine ‘Blue Pinguïn'. Ze proberen de pinguïnpopulatie te beschermen en krijgen daarvoor geen subsidie van het rijk maar moeten het in stand houden door betalende bezoekers.
Wij dachten de pinguïns alleen waggelend op het strand te zien. Maar wisten jullie dat zij hun nesten in het gras en onder de bomen maakten? Dit om zich te isoleren van de andere pinguïns. Weer wat geleerd vandaag. Er is ook een albatros kolonie die je ook kan bekijken vanuit een observatiecentrum.
De B&B eigenaar had een tip voor vanavond om op Pilot Beach de ‘landing' mee te maken van de ‘Blue Pinguïns'. Dit is de kleinste soort en wordt ongeveer 30 cm groot. Een uur na zonsondergang komen de volwassen pinguïns met z'n allen aan land. Even voor alle fotofreaks die onze reis volgen, het was ECHT NIET mogelijk om hiervan foto's te maken. Wij mochten de flits niet gebruiken om deze beestjes niet te verblinden en te desoriënteren. Vrijwilligers hadden een zaklamp met rood licht bij zich en op deze manier konden wij dit adembenemende schouwspel volgen. Echt leuk die waggelende diertjes om je heen en je moest oppassen dat je er niet op één ging staan. Caroline wilde er wel één als souvenirtje meenemen.
En nu met koude voeten naar bed.
We hebben er geen woorden voor,dat jullie deze geweldige dingen in het echt zien!!! XXX.
Ook wel weer een hel andere kant van het eiland met al die soorten vogels. Zijn de voeten al weer warm? Jullie zitten nu bijna het zuidelijkst van het eiland als ik het zo zie.
Veel plezier verder.
Hi die luitjes wat is het allemaal ongeloofelijk mooi en prachtig wat een natuur echt heel gaaf en wat een mooie verhalen.
Harstikke bedankt voor jullie kaart voor marissa haar verjaardag ze heeft veel kado's gehad was een mooie dag.
Oh ja nog het laatste nieuws je (arie) je bent niet de enigste met snee op je hoofd mandy heeft er ook 1 maar dan bij haar wenkbrauw ze was vrijdag wezen zwemmen en is in de glijbaan met haar hoofd tegen de zijkant geklapt er zitten zwaluwstaartjes opgeplakt en gaat goed alleen werd ze ook nog ziek zaterdag gaat nu weer wat beter.
Met marissa gaat alles goed ze praat alleen bijna niks haha maar dat komt wel goed.
Met miranda gaat goed wel druk gehad voor de verjaardag van marissa maar dat hoort er een beetje bij met mij gaat ook goed vanaf morgen weer fulltime aan de slag en dan maar kijken hoe gaat.
Hoop snel weer wat foto's te zien en jullie verhalen te lezen geniet er onwijs van en we spreken elkaar weer.
Groetjes van de 4 M's
Hallo Caroline en Arie
Wat een prachtige vakantie hebben jullie met zoveel mooie momenten van de natuur en vogels en de vissen groot en klein. Wat een mooi land geniet nog deze week van al het moois.En bedankt dat we mee mochten genieten,ook van de mooie foto's.
Hartelijke groeten Bouwe en Bep