Northland - Waipoua
Gisteren rondgetoerd in Auckland en omgeving met de directeur van Brevini New Zealand, het bedrijf waar Arie ook werkt maar dan in Nederland. Auckland is erg groot en wijds dus je hebt zeker een auto nodig met chauffeur :-)
Vanmorgen hebben we onze huurauto opgehaald en zijn we noordwaarts vertrokken richting Waipoua. Het blijft wennen het links rijden (Caroline: 'ik mag niet meer lachen als de ruitenwissers aangaan als we linksaf moeten slaan'). De uitzichten en variatie van het landschap die we onderweg hebben gezien zijn om nooit meer te vergeten en zullen als een mooie herinnering op ons netvlies achterblijven.
Vlak voor Waipoua heb je het Trounson Kauri Park, dit is een park met veel kauri bomen en varens (mooi hè Bernd). Na hier een wandeling te hebben gemaakt zijn we doorgereden naar onze lodge voor vanavond. Deze lodge is te ver van de ‘bewoonde' wereld, dus blijven we vanavond lekker ‘thuis'. Heerlijk gegeten bij zeer gastvrije eigenaars en lekker nagetafeld met andere gasten die ons leuke tips hebben gegeven voor de komende dagen. Wij zeggen nu : welterusten, good night, gute nacht en bouna notte.
Hebben ze daar ook rotondes? Die maken ook heel erg je hersenhelften in de war! Maar goed, linksom of rechtsom wat maakt het uit, tis allemaal even prachtig volgens mij.Misschien kun je een waarschuwingsteken op de auto plakken? Veel plezier, ben benieuwd naar het volgende plaatje!xxxxLijn
We hebben weer genoten van jullie foto's en belevenissen. Ik moest eerst eens goed kijken op de foto wie zijn koppie uit het autoraampje stak! Went het links rijden al? Is het ook erg druk daar? De temperatuur is wel hoger dan bij ons. De koudste nacht sinds 27 jaar en gisteren veel sneeuw en Holland op zijn gat. Ik zag ook op de atlas dat jullie helemaal in het noordelijk puntje zitten.
Geniet er van, lieve groet van ons.